Kérem várjon ...

Az újrafeltalálás esete

A műszaki fejlesztés, illetve kutatás-fejlesztés során az újrafeltalálás megelőzhető. Ennek ellenére, mint azt a szabadalomkutatás cikknél is írtuk, évente 60 milliárd eurót költenek Európában a párhuzamos fejlesztésekre, újrafeltalálásra.

Bizonyos esetben akár szükséges is lehet az újrafeltalálás; például amennyiben nagyon magas a licencdíj, vagy a korábbi feltaláló nem óhajt  licencet adni. Ez azonban az eseteknek csak töredéke. 
 
Legtöbben azért „találnak fel újra”, mert nem tudják, hogy más már talált megoldást problémájukra. DeveloSpy, illetve a szabadalomkutatás alkalmas az újrafeltalálás megelőzésére.
 
Szabadalomkutatás során az adott témakörbe eső korábbi találmányok leírásaiba nyerhetünk betekintést. Tekintve, hogy minden ország világszinten csak új dologra ad szabadalmat, a szabadalomkutatást világszinten érdemes elvégezni.  
 
A szabadalomkutatás elvégzéséhez előnyös a nyelvismeret, ezen belül az angol nyelv minimum középfokú ismerete, mivel angol kivonat minden publikált szabadalmi leírásról készül.
 
 
 
Címkék: újrafeltalálás, kutatás fejlesztés, k+f, műszaki feljelsztés újrafeltalálása, szabadalomkutatás, szabadalom, találmány újrafeltalálása