Kérem várjon ...

Magunkról

A www.development.eu honlapot (továbbiakban: „Honlap”) az E-CTM Kft. (1121 Bp. Mártonhegyi út 31.; cégjegyzékszám: 01-09-943298) üzemelteti. Az Üzemeltető almegbízottként a Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda Kft-t, mint licencjogosultat (1539 Bp. Pf. 590,) bízza meg a szerződési feltételekből eredő kötelezettségek teljesítésével és a számlázással.

Pintz és Társai Szabadalmi Védjegy és Jogi Iroda Kft. szabadalmi ügyvivői több mint 20 éve foglalkoznak gazdasági társaságok, feltalálók találmányaival, védjegyeivel és különféle iparjogvédelmi ügyeivel. "Georg Pintz & Partners" néven Svédországtól Indonéziáig, az USA-tól Oroszországig képviselünk külföldi ügyfeleket, hogy magyar szabadalmi vagy védjegyoltalmat nyerjenek. Bár megbízóink adatait bizalmasan kezeljük, mégis megemlítünk referenciaként néhány olyan céget, akik bíznak bennünk: Aldi, AUDI AG, BenQ, Dolby Lab, KIA, Kodak, Lamborghini, Microsoft, Mitsubishy Heavy, Roche Hungary, Samsung, Seiko-Epson, Volkswagen AG. Legszívesebben mégis a magyar feltalálók ügyeit intézzük, mert kevés olyan nemzet van, amely ennyire találékony és kreatív lenne.

Magunk részéről nem a mennyiségi, hanem a minőségi munkára törekszünk, ezért - ügyfeleink érdekében - csak olyan ügyeket vállalunk el, amelynél látunk esélyt az oltalom megszerzésére. Ez idáig az általunk készített és vissza nem vont szabadalmi bejelentések mintegy 95 %-ára szereztünk iparjogvédelmi oltalmat. Magyar ügyfeleinket külföldön is eredményesen képviseljük. Különösen igaz ez az Európai Unióra, ahol 2004 óta közvetlenül is eljárhatunk. Az egyes országokat tekintve mintegy 145 országban tudunk - számunkra kedvezményeket nyújtó külföldi partnereink útján - eljárni. A szellemi alkotások védelme terén teljes körű szolgáltatást nyújtunk. Az innovációs törvény által előírt szellemi tulajdon-kezelési szabályzat készítését is vállaljuk. Irodánkkal kapcsolatban lévő kollégák többsége európai szabadalmi ügyvivő.
 
A szabadalmi ügyvivők munkájukat - az ügyvédekhez hasonlóan - a Ptk. 474-483. § szerinti megbízásos jogviszonyban végzik. Az ügyfél érdekeinek megfelelően tevékenykednek az eredmény (iparjogvédelmi oltalom) elérése érdekében, magát az oltalmat azonban a hatóság, hazánkban a Magyar Szabadalmi Hivatal adja.
 
Szabadalmi ügyvivőknek csupán egyik feladata az oltalom megszerzésének elősegítése. A törvényi feltételek megléte esetén ugyanis a Magyar Szabadalmi Hivatal köteles megadni az oltalmat. Hiába van azonban szabadalmunk, ha azt a potenciális licencvevő vagy a konkurencia meg tudja kerülni. Ennek megakadályozására profi szabadalmi ügyvivőt érdemes megbíznunk, mert ehhez igen nagy hozzáértés és tapasztalat szükséges. Szabadalmunk csak akkor ér valamit, ha szabadalmi főigénypontunk úgy van megfogalmazva, hogy annak megkerülése csak nagy áldozatok árán lehetséges.
 
Szabadalmi ügyvivő képviseli az ügyfelet védjegy, formavédelmi növényfajta-oltalmi ügyekben is, legyen az akár bejelentés, akár bitorlás-jogsértés, akár más oltalmának a megtámadása.
 
Irodánk tagja a Nemzetközi Védjegy Szövetségnek, tagjain keresztül pedig számos nemzetközi, európai és magyar szabadalmi és védjegy szervezetnek.