Kérem várjon ...

Szabadalomkutatás - Patent Research

Csak Európában évente mintegy 60 milliárd eurót (!) költenek el párhuzamos fejlesztésekre, újrafeltalálásra (forrás ÖPA). Persze e fejlesztők is úgy hiszik, hogy velük ilyen nem fordulhat elő, jól ismerik saját területüket és az interneten is körülnéztek. Úgy hiszik, hogy amiről nem tudnak, az nincs is. Feltehetőleg azt sem tudják, hogy a kutatási információk 80-85 %-a csak szabadalmi iratokban található meg.

E pénzből mellesleg minden felsőoktatásban dolgozó magyar kutató 2,7 millió forintot kaphatna vagy minden külföldön dolgozó magyar kutató 42 milliót kaphatna a hazatérésre, és aztán ugyanennyit évente a további kutatáshoz (KSH 2010. adatok alapján). 
 
Persze minden fejlesztő arra költi a pénzét, amire akarja, de Ön is ilyen gazdag?
 
Tudja, hogy megelőzhető az újrafeltalálás? 
 
Tudja, hogy a szabadalmi ügyvivők képesek világszintű kutatásra, és megkeresik az Ön műszaki fejlesztési területéhez kapcsolódó legközelebbi találmányokat?
 
Tudja, hogy fejlesztése titokban marad, mert a szabadalmi ügyvivőket eskü és törvény kötelezi a titoktartásra? 
 
 

A szabadalomkutatás további előnyei:

- a közeli találmányokból kiegészítő fejlesztési ötleteket kaphat,
 
- információkat kaphat fejlesztési trendekről, ismeretlen vagy ismert versenytársakról,
 
- felhasználható szabadalmi bejelentéshez vagy pályázathoz is.
 
 

Végeztessen mielőbb szabadalomkutatást!

Ehhez adatszolgáltatásként pontosan meg kell fogalmaznia saját megoldását, mintha az egy leendő találmány lenne (rajz, szerkezeti és alkalmazási leírás). A kutatás megrendelhető a Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Irodától levélben: 1539 Budapest, Pf. 590, személyesen: Budapest, V. Garibaldi u. 3., telefonon 1 458-3353 vagy emailen: info@szabadalmi.hu ).